tisdag 23 november 2010

Intressant föreläsning om Knutby - Psykologi och sexuell makt i sekter

Snart - TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER - fortsätter höstsäsongen för HLK:s offentliga föreläsningar! Föreläsningsserien samarrangeras av HLK och Folkuniversitetet och den här gången backar vi bandet lite och sätter åter ljuset på Knutbyförsamlingen.

Varmt välkomna när HANNA MÖLLÅS föreläser på temat "Vad kan vi lära av Knutby? Om psykologi och sexuell makt i sekter".

Hanna Möllås är sexolog och barnmorska och har - som så många andra - intresserat sig för de underliga händelserna i Knutbyförsamlingen år 2004. Under föreläsningen berättar Hanna historien, som inbegrep såväl mord och mordförsök som sexuella utsvävningar och religiös tro som övergick ödesdigra handlingar. Hon tolkar berättelsen utifrån ett psykologiskt perspektiv och ställer frågan vad man egentligen kan lära av de tragiska händelserna.

Föreläsningen hålls alltså torsdagen den 25 november på Högskolan för lärande och kommunikation, sal Hc 113 (vid entréhallen). Start klockan 18.30 och föreläsningen pågår i ungefär en timme. Fri entré!

Denna föreläsning är också en del av Jönköping Open (http://www.jonkoping.se/open), där runt 60 intressanta programpunkter finns att välja på 20-28 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar