tisdag 30 oktober 2012


Hedeniuspriset 2012 tilldelas statsrådet Nyamko Sabuni

Förbundet Humanisternas styrelse har valt att tilldela statsrådet Nyamko Sabuni 2012 års Hedeniuspris. Hon tilldelas priset för sitt outtröttliga arbete för att barn och ungdomar oavsett ursprung eller religion ska ha tillgång till samma mänskliga rättigheter.
Läs mer på Humanisternas hemsida www.humanisterna.se

onsdag 24 oktober 2012


Bra kväll med Christer Sturmark på biblioteket

Den 22 oktober var Christer Sturmark, Humanisternas ordförande, hos oss på biblioteket och höll ett välbesökt föredrag om tro, vetande och sekulär humanism.
Christer lockade ett 80-tal personer till sitt timslånga föredrag. Efteråt blev det frågor och en bra diskussion ytterligare en halv timme. Det är alltid roligt med intresserade frågor och inlägg som väcker debatt och resonemang.

Flera personer visade intresse för föreningen och vi hoppas att få se dem igen på t.ex. PUB-kvällar. Vi ses ju på Bishops Arms första onsdagen i månaden: Det är alltså dags igen 7 november kl 18 och så länge vi orkar prata.

torsdag 4 oktober 2012Humanist-PUB

PUB-kvälarna på Bishops Arms (första onsdagen i månaden kl 18) är igång igen. Igår träffades några och diskuterade bl.a. kulturrelativism.
Vi pratade lite om mitt eget ansvar för hur jag ser på andra och hur andra ser på mig. Diskussionen kom igång med anledning av att vissa grupper blir negativt behandlade i t.ex. butiker. Vi kom inte fram till någon "sanning" eller lösning, men det är alltid kul och nyttigt att resonera om saker och ting.

Kom gärna nästa gång och var med i resonemanget eller sitt bara och lyssna. Det är upp till dig! Oavsett, så är det roligare ju fler vi är.