torsdag 30 september 2010

Pubkväll och "Rally to restore sanity"

Nu är det dags igen för pubväll!

Eventuellt något att dricka? Kanske en bit mat? Vem vet? Men trevligt blir det! Så kom dit och häng lite med Humanisterna Jönköping!

Var och när frågar du dig? Bishops arms i Jönköping den 6:e oktober kl 1800. Vi ses!

Och tills dess frågar vi dig - Hatar gud kvinnor?
Fundera och återkom på pubkvällen! Välkommen!

Vi noterar även initiativet från The daily show's till ett "Rally to Restore Sanity" den 30 oktober i Washington D.C. Mycket humor, mycket allvar och ett budskap om att det inte alltid är de som skriker högst som har vettigast saker att säga. Klicka dig in på http://www.rallytorestoresanity.com/ och läs lite mer eller klicka här och titta på Jon Stewart's presentation.

Hälsningar
Humanisterna Jönköping

fredag 3 september 2010

Utbilda dig!

Vilket bättre sätt att sprida upplysande idéer än genom utbildning? Humanisterna Jönköping vill därför lyfta fram följande utbildning på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Vi vill samtidigt passa på att uppmana alla därute att tipsa om ytterligare utbildningar!

Religion, makt och sexualitet i ett genusperspektiv

Mer om anmälan | Beställ kataloger | Kursplaner

Beskrivning

Religion och religiösa värderingar har genom historien format uppfattningar om könsroller och synen på sexualitet. Kursen visar hur sådana genusperspektiv med dess koppling till sexualitet har behandlats i olika religiösa traditioner. Fokus läggs på det västerländska samhället. Kursen utgör ett komplement till den fristående kursen Religion, samhälle och sexualitet, 7,5 hp (5 poäng) men kan läsas separat.

Kursinnehåll

I kursens första del görs en översiktlig genomgång av hur teorier och texter om makt och genusperspektiv belysts i olika religiösa traditioner och hur detta påverkat uppfattningar om sexualitet med fokus på västerlandet.

I den andra delen diskuteras hur detta gestaltas i film, teater och litteratur.

Behörighetskrav

Tidigare högskolestudier krävs ej.

Grundläggande behörighet

Kursinformation

TypOmfattning
Grundkurs7,5 HP






onsdag 1 september 2010

Valdags!


Det är snart valdags och alla vill säga sitt om vad som är viktigt. Det är därmed dags att diskutera "Religionens roll i välfärdsbygget"


Är det symptomatiskt att det börjar med "religionens roll..." och slutar med "bibelns bärande frågor..."? Jag vet inte, men jag ser fram emot att någon vrider lite på perspektivet då jag misstänker att de sekulära poängerna riskerar att helt utebli. Se till att vara med och gör Humanisternas röst hörd.

Hälsningar - Humanisterna Jönköping